Избелване на зъби

Време е за нова усмивка!

Избелването на зъбите може да ви помогне не само да се сдобиете със сияйна усмивка, но също така и да се отървете от някои оцветявания и петна по зъбите.

Избелването е козметична процедура, при която свободните радикали на кислорода от активни вещества (най-често карбамидпероксид, хидроксипероксид) осъществяват окисляване, а с това и обезцветяването на различни наслагвания в емайла на зъбите. Това връща белия цвят на зъбите. За крайния ефект на избелването влияят много фактори – степен на оцветяването, процент на активната съставка, използване на светлина за ускоряване на процеса и др. Избелващите агенти не разрушават по никакъв начин зъбния емайл, а само извличат органичните оцветители от емайла и дентина. Това не нарушава структурата на зъба, особено ако се спазват инструкциите.

Вероятно по-подредените зъби ще ви накарат да се чувствате по-уверени в работата си, а по-сияещите и бели зъби ще раздвижат личния ви живот. Ако не сте напълно щастливи с вашата усмивка, може би е време да получите нова.